Op 5 november gaf Angelique van der Bijl een lezing in het dorpshuis in Haamstede. Ze vertelde over haar tweede thriller Het Weeskind van Haamstede, het schrijfproces en over haar eerste thriller Nachtschade. PZC was daarbij aanwezig en schreef een mooi stuk in de krant.

Klik hier voor het volledige bericht

 

Dagblad Zeeland PZC 08-04-2019

In de uitzending van maart 2019 is Angelique van der Bijl gast aan tafel bij ROS-D. Ze vertelt over haar tweede thriller Het Weeskind van Haamstede. 

Bekijk hier de volledige uitzending van maart op ROS-D

Weekblad 't Carillon 13-02-2019

BN DeStem 07-02-2019

Weekblad Het Kanton 30-01-2019

Weekblad 't Carillon 30-01-2019

'Het favoriete boek van' op thrillerlezers

Sommige boeken vertellen ook een verhaal over de lezer. Het boek ‘Een hart van steen’ van Renate Dorrestein heeft voor mij een speciale betekenis. Door het fuseren van de scholengemeenschap zat ik in HAVO 4 op een nieuwe school. Mijn beste vriendin zat nog op mijn oude school en tijdens de eerste schooldag voelde ik mij heel even eenzaam tussen mijn nieuwe klasgenoten, die al drie jaar bij elkaar in de klas zaten. Voor het vak Nederlands kregen we de opdracht om een boek te lezen en een opstel te schrijven met als onderwerp dat je zelf in het boek voorkomt.Ik trok me in de pauze terug in de bibliotheek van de school en liep langs de rekken op zoek naar een interessant boek. Door het raam zag ik in het fietsenhok groepjes jongeren stiekem staan roken en lachen met elkaar. Met weemoed dacht ik terug aan mijn vriendin en mijn oude school. Snel wende ik mijn blik af en mijn oog viel op de titel ‘Een hart van steen’. Ik pakte het boek uit het rek en las de achterkant. Het vertelt het verhaal van Ellen die vijfentwintig jaar later terugkeert naar haar ouderlijk huis waar het gezin van Bemmel is omgekomen. Ellen is als enige levende overgebleven. Het verhaal sprak me zo aan dat ik me settelde aan de leestafel en begon te lezen. Even vergat ik alles om mij heen. Vanaf de eerste bladzijde leefde ik met Ellen mee en ik kon niet meer stoppen met lezen. 

Verslag boekpresentatie op Thrillerlezers door Bianca

Vanuit Uden, waar we van de boekpresentatie van Esther Boek hadden genoten, vervolgden we onze weg naar het Brabantse Made voor de presentatie van het debuut Nachtschade van Angelique van der Bijl. We wisten dat het qua planning allemaal heel krap zou zijn, maar een keus maken tussen beide presentaties was geen optie, geen idee wie we dan teleur gingen stellen, dus na wat wikken en wegen dan maar naar allebei! In de auto aten Ink en ik een snelle hap, uitgebreid dineren zat er vandaag niet in, maar het was reuze gezellig, een mini picknick op de parkeerplaats had ook wel zijn charme en daarna gelijk weer door sjezen. Gelukkig begint elke presentatie standaard te laat, dus we waren weer ruim op tijd voor het moment suprême.

Het was een drukte van jewelste in Café De Tijd, veel familie, vrienden en bekenden waren aanwezig toen schrijfster Angelique haar eerste exemplaar uitreikte aan ervaren schrijfster Esther Kreukniet, die haar geholpen heeft dit boek echt vorm te geven.
Er waren ontzettend veel mensen en de verkoop loopt storm, de eerste druk was uitverkocht hoor ik de volgende dag. Ik hoop dat iedereen evenveel van het boek geniet als ik, een duistere thriller die je met momenten flink doet huiveren.

De avond had een ontspannen sfeer met live muziek verzorgd door de broer van Angelique, weer heel anders dan een presentatie in een boekhandel.
Het is leuk om mee te maken dat schrijvers hun eigen manier kiezen om hun boek aan het publiek te presenteren. De invulling van een presentatie geeft een stukje persoonlijkheid van de schrijver weer, daardoor is elke presentatie uniek en enig in zijn soort. Leuk om kennis te hebben gemaakt met Angelique van der Bijl, kijk nu al uit naar haar volgende boek, wat mij betreft mag hij snel verschijnen.

Rond 21.30 uur hielden we het voor gezien en besloten we weer op huis aan te gaan met een mooie buit (lees: propvolle tas) aan boeken vertrok ik vanuit Breda weer naar ons rustig fileloze Zeeland en kijk ik nu terug op een leerzame, gezellige en enerverende dag.

Met vooral veel dank aan Ink die dit allemaal voor mij (ons) regelt, kroop ik heerlijk voldaan mijn bedje in.

Groet,
Bianca

 

'Foto van de week' op thrillerlezers

Daar stond ze dan: Angelique van der Bijl met de omslag van haar debuut NachtschadeIn Made werd op vrijdag 31 maart 2017 in cafe De Tijd het eerste exemplaar uitgereikt aan vriendin en schrijfcoach Esther Kreukniet.

BN De Stem, editie zaterdag 01 april 2017

'De leesweek van Bianca' op thrillerlezers

Deze week stond er buiten het lezen van boeken ook nog iets anders met boeken op het programma, samen met Ink bezocht ik maar liefst twee boekpresentaties op één dag. Eigenlijk wisten we allebei dat het qua planning niet haalbaar zou zijn, maar we deden het toch, we wilden ze namelijk geen van beide missen.

De eerste presentatie was in Uden en betrof het boek Geen kind meer van Esther Boek, een presentatie vol emoties en vervolgens trokken we verder naar Made waar Angelique van der Bijl in een gezellig café haar debuut Nachtschade presenteerde. Al met al waren we bij beide presentaties iets te laat maar aangezien presentaties standaard te laat beginnen, waren we toch op tijd voor de start. Hoe het op de presentaties was lezen jullie heel binnenkort in Thrillerlezers op pad…..

Persbericht in 'Het Kanton' 29 maart 2017

Interview in 'De Langstraat', editie 22 maart 2017

Persbericht op 'Drimmelen Nieuws.nl'